Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya özge bir ivedili durumda hızlı ve basitçe bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın üzere ivedi durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini içeriye hapseder.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamlamanın semtı nöbet yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının muayene şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve daha lüks ziyan vermesi önlenir.

Yangın merdiveni kapkaloriın nite açıldığını öğrenmek yangın simultane de kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda bapnın ne açıldığını tayin etmek gerekir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları muhtevain kolaylıkla açılabilmektedir.

Biraşırı yangın kapısı modelinin mevzi aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, ölçünlü yangın kapıları gibi modeller bile bulunuyor.

üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve hizmetlevsel yapısının korunması da önemli ögönen taşır.

Binalarda muayyen standartlarda mekân alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kanat adetsı veya kullanılması yangın kapısı istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Patlama evet da herhangi bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son grado çeşitli bir skalaya sahiptir.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrol altına tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page